Auto

Rijles voor je auto rijbewijs.

Rijschool Steef Gerritsen is gespecialiseerd in de rijopleiding voor de auto (schakel en automaat) en voor de opleiding auto + aanhangwagen (E achter B).
Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opleiden van leerlingen met faalangst, examenvrees of verkeersangst.

Dat vrouwen meer lessen nodig hebben dan mannen is ONZIN!

Weliswaar blijkt uit statistieken dat vrouwen meer rijlessen nemen dan mannen, maar dat heeft 2 belangrijke oorzaken. Ten eerste weten veel manlijke instructeurs niet hoe ze vrouwen les moeten geven, vrouwen leren nu eenmaal anders, en ten tweede hebben vrouwen een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Vrouwen willen zeker zijn van hun zaak en nemen daarom nog liever een extra rijles! Bij rijschool Gerritsen, waarvan ongeveer 80% vrouwelijke leerlingen zijn, ligt het slagingspercentage dan ook zeer hoog.

Vrouwen en inparkeren!
(artikel uit het blad Opzij)

De meeste vrouwen hebben moeite met in parkeren. Dat is geen vooroordeel maar, een wetenschappelijk feit. Vrouwen hebben een gebrek aan testosteron, waardoor ze minder ruimtelijk inzicht hebben. Duitse wetenschappers van de universiteit van Giessen hebben de hormoonhuishouding en het ruimtelijk inzicht van een groep mensen bestudeerd. Ook werd gekeken naar het verschil tussen de wijsvinger en de ringvinger. Dit zou afhankelijk zijn van de hoeveelheid testosteron die in het lichaam zit.

Testosteron en je vingers

Bij vrouwen zijn deze vingers vaak ongeveer even lang, terwijl bij mannen de ringvinger vaak langer is. Hoe meer verschil er tussen de lengte van de vingers zit en hoe meer testosteron er in het lichaam zit, hoe beter het ruimtelijke inzicht. Vrouwen scoren hierbij lager dan mannen. volgens de experts komt dat omdat vrouwen in de baarmoeder al te weinig in aanraking komen met het hormoon testosteron.
Ruimtelijk inzicht is het vermogen om afstanden, snelheden en hoeken in te schatten in een driedimensionaal veld. En dit is precies waar het om draait bij het inparkeren.

Praktijk

In theorie kunnen mannen dus beter autorijden dan vrouwen, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Mannen maken de meeste ongelukken per afgelegde kilometer. Dit komt vooral doordat mannen vaker de maximumsnelheid overtreden of onder invloed van alcohol rijden. Bovendien rijden vrouwen meestal binnen de bebouwde kom, waardoor de ernst van een vrouwelijk ongeval ook vaak lager is.
Rekening houdende met het bovengenoemde feit willen wij dit “probleem” toch enigszins relativeren. Want zeg nu eerlijk, het moeilijkste van het inparkeren in Amsterdam is het vinden van een plekje!

Bel ons 06 34 82 63 30